محدودیت ها و مراقبت های جراحی اسکولیوز
شامل مواردی است، که رعایت آن ها به تسریع سلامت و بهبود افراد کمک می کند. در صورت بی توجهی به این موارد ممکن است، مشکلاتی برای افراد پیش بیاید. اسکولیز یک انحنای غیرطبیعی در ستون فقرات می باشد، که بر اساس تشخیص پزشکان نیاز به عمل جراحی دارد. در ادامه قصد داریم مواردی را که بعد از عمل جراحی باید رعایت شود، را مورد بررسی قرار دهیم.
آشنایی با مراقبت های بعد از جراحی اسکولیوز
محدودیت ها و مراقبت های جراحی اسکولیوز باعث می شود، دوره درمانی و نقاهت کوتاه تری را تجربه کنید. در ادامه مواردی را که در این زمینه حائز اهمیت است را مورد بررسی قرار می دهیم.
تغذیه بعد از جراحی اسکولیوز
با توجه به اینکه این عمل جراحی تحت بیهوشی کامل انجام می گیرد، بیمار بعد از انجام جراحی تا زمانی که پزشک تشخیص می دهد، از رژیم غذایی سبک مانند سوپ و غذاهای آبکی استفاده کند. اما بعد از ترخیص از بیمارستان رژیم غذایی خاصی دنبال نمی شود.
مراقبت از زخم بعد از جراحی اسکولیوز
بعد از انجام این جراحی لازم است در فواصل 2 تا 3 روزه پانسمان روی زخم ها تعویض گردد. برای ضدعفونی زخم ها می توانید، از الکل 70 درصد استفاده شود. از استعمال پماد های آنتی بیوتیک و بتادین خودداری نمایید.
استحمام
یکی دیگر از فاکتورهای محدودیت ها و مراقبت های جراحی اسکولیوز موضوع استحمام بعد از عمل جراحی می باشد. بیمار تا 3 الی 4 روز نمی تواند، استحمام کامل را انجام دهد. بعد از گذشت این مدت زمان نیز لازم است، زخم خود را بپوشاند، از خیس شدن آن جلوگیری کند.
بهتر است فرد بیمار در موقع استحمام از پانسمان های ضد آب کمک بگیرد، فرایند استحمام را نیز در حالت نشسته انجام دهد. پس از پایان دوش گرفتن، در صورت خیس شدن پانسمان بهتر است، آن را تعویض نمایید.
تحرک و راه رفتن
تحرک و راه رفتن از دیگر موارد مهم در رابطه با محدودیت ها و مراقبت های جراحی اسکولیوز است. افرادی که تحت این جراحی قرار می گیرند، بهتر است با استفاده از کمربندهای طبی راه بروند. بعد از جراحی می توانند با گذشت 2 تا 3 روز در حد تحمل راه بروند. در صورتی که پزشک تشخیص بدهد، ممکن است فرد تا سه هفته موظف به پوشیدن جوراب واریس باشد.
معمولا توصیه می شود، بیمار در هنگام استراحت انگشت های پای خود را به صورت متناوب حرکت دهد.
موارد ممنوع
در ذیل قصد داریم مواردی را که بعد از انجام این جراحی ممنوع است را مورد بررسی انجام دهیم.
خم شدن یکی از مواردی است، که بیمار توصیه می شود تا 3 ماه از انجام آن اجتناب کند. بیمار می تواند برای خم شدن از زانوها و لگن استفاده کند.
چرخش کمر تا مدت زمان مورد تایید پزشک ممنوع است.
بیمار باید تا مدت زمان طولانی از بلند کردن اجسام بیش از 5 کیلوگرم خودداری کنند.
استعمال دخانیات نیز دچار محدودیت شده و در برخی موارد کاملا منع می شود.
بریس یا کمربند طبی
یکی دیگر از موارد محدودیت ها و مراقبت های جراحی اسکولیوز استفاده از کمربندهای طبی یا بریس می باشد. این کمربندها باعث می شود، که ستون فرد ثابت بماند. علاوه بر این از بروز حرکات ناخواسته و اضافه جلوگیری می کند.
سخن پایانی
کلینیک کازمدیک پروتز با بررسی محدودیت ها و مراقبت های جراحی اسکولیوز قصد دارد، مواردی را که در این زمینه مهم است، برای افراد به شکل مختصر توضیح می دهد. رعایت مراقبت های به ظاهر ساده بعد از عمل اسکولیوز باعث می شود، که فرایند بهبود بیمار سریعتر اتفاق بیفتد، نتیجه جراحی موفق باشد.